Skip to main content

Oudervereniging

We hebben op Basisschool de Zevensprong een actieve Oudervereniging (OV) die het team van de school bij iedere activiteit en feesten ondersteunt.

De grootste activiteiten waarbij de OV het leerkrachtenteam ondersteunt zijn onder andere het boekenbal, Sinterklaasfeest, kerstfeest, carnavalsfeest, twee schoolvoetbaltoernooien, de avondvierdaagse, de schoolfotograaf en het zomerfeest.

Wat doet de Oudervereniging (OV)?

 

We hebben op Basisschool de Zevensprong een actieve Oudervereniging (OV) die het team van de school bij iedere activiteit en feesten ondersteunt. De grootste activiteiten waarbij de OV het leerkrachtenteam ondersteunt zijn onder andere het boekenbal, Sinterklaasfeest, kerstfeest, carnavalsfeest, twee schoolvoetbaltoernooien, de avondvierdaagse, de schoolfotograaf en het zomerfeest.

De Oudervereniging bestaat uit een bestuur (bestaande uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester), algemene leden en een vertegenwoordiger vanuit het leerkrachtenteam. We streven ernaar dat onder de algemene leden van de Oudervereniging alle bouwen (onder-, midden- en bovenbouw) zijn vertegenwoordigd. De Oudervereniging komt ongeveer 6 avonden per jaar bij elkaar om te vergaderen, deze data worden met elkaar vastgesteld aan het begin van het nieuwe schooljaar. Binnen de Oudervereniging wordt per activiteit of feest een kleinere commissie samengesteld. Deze commissie komt een aantal keer bij elkaar in een kleiner comité en stemt de plannen van de Oudervereniging af met de ideeën van het leerkrachtenteam.

Om alle feestelijkheden te kunnen organiseren voor de kinderen vraagt de Oudervereniging een jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage aan alle ouders. De hoogte van deze bijdrage wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld en in september gecommuniceerd met de ouders. De gelden worden beheerd door de penningmeester en deze is samen met het bestuur verantwoordelijk voor de gehele jaarlijkse begroting. De verantwoording wordt afgelegd naar alle OV-leden in het jaarlijkse financiële verslag, deze wordt tevens gepubliceerd op de website. Daarnaast is er een onafhankelijke kascommissie die ieder jaar een kascontrole uitvoert. Leuk om te weten is dat er voor ieder kind vanaf zijn of haar kleutertijd, jaarlijks 5 euro wordt gereserveerd voor het afsluitende kamp in groep 8.

Lijkt het jou ook leuk om deel te nemen aan de Oudervereniging? Dat kan, we zijn altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe mensen. Als je ons wilt komen versterken, spreek dan één van ons aan of mail naar: ov.zevensprong@degroeiling.nl

De OV stelt zich voor:

Angela Morel (voorzitter)

Hai ik ben Angela, heb 2 kids op de Zevensprong. Tim in de Kikkers en Lisa in de Eekhoorns, beiden bovenbouw. In het dagelijks leven ondersteun ik mijn man bij zijn timmer- en onderhoudsbedrijf en ben veel creatief bezig.

Ik vind het fijn om betrokken te zijn bij de school waar mijn kids op zitten en het leuk en gezellig te maken voor alle kids door te helpen bij de organisatie van de activiteiten.

Ik blijf nog een jaar voorzitter en ga mijn activiteiten dan langzaam overdragen aan de gezellige andere leden van de OV, die er dan een mooi feestje van mogen maken voor de kinderen als mijn kids naar de middelbare vertrekken.

 

Winny van den Haak (penningmeester)

Beste lezer, mijn naam is Winny, moeder van Beau en Saar. Ik ben parttime werkzaam bij Hooftman Autobedrijf in  Waddinxveen en daarnaast werk ik voor mezelf als schoonheidsspecialiste / visagiste. Ik ben slecht in stilzitten en graag creatief.

Al geruime tijd bij de OV en sinds september 2020 vervul ik de taak van penningmeester. Tevens ben ik actief in een aantal (feest) -commissies zoals kerstfeest, schoolfotograaf en het zomerfeest.

Het leukste is dat we er samen steeds weer iets moois van proberen te maken, het team, de ouders en de OV!

 

Laurens de Koning (secretaris)

Laurens is 40 jaar en komt uit Waddinxveen. Hij is vader van Valerie (8) en Juliette (5) welke beide op de Zevensprong zitten. In het dagelijks leven is hij  zelfstandig IT-Security Consultant en wordt hij ingehuurd door bedrijven om hen te adviseren op dit gebied.

Voor de OV van de Zevensprong vervult hij de rol van secretaris en houdt hij zich bezig met uitdagingen rondom ICT: specifiek op dit moment zijn de (nieuwe) website en de (digitale) schoolbibliotheek. Hij vindt het erg leuk om iets bij te kunnen dragen aan de school en zijn kennis en ervaring daarvoor in te kunnen zetten.

 

Callista Verloop

Hi, graag stel ik me in het kort aan jullie voor, ik ben Callista woonachtig in Waddinxveen samen met mijn 4 kinderen waarvan er 3 op de Zevensprong zitten. Amira in de Springbokken, Ilias in de Koala's en Nour in de Panters.

Ik ben op dit moment druk bezig met het opzetten van mijn eigen coachingspraktijk waarbij ik mijn cliënten o.a. ondersteun door de inzet van etherische oliën voor emotionele ondersteuning en diverse massagetechnieken voor ontspanning. In mijn weinige vrije tijd teken ik graag, schrijf ik en ben ik veel buiten te vinden.

Met ingang van dit schooljaar mag ik deel uitmaken van de OV en ga ik me samen met de rest van de OV met veel plezier inzetten voor de organisatie van de vele leuke activiteiten.

 

Lindsey Hermans

Hallo allemaal! Ik ben Lindsey Hermans en ik woon samen met Dean en Ella in Waddinxveen. Ella zit in groep 4 van de Herten. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als zelfstandig illustrator in mijn bedrijf studio.hrmns.

Sinds 2021/2022 heb ik mezelf aangesloten bij de OV. School is meer dan alleen maar leren. Door te helpen bij de OV hoop ik dat we van de speciale (feest)dagen op school iets moois kunnen maken, zodat alle kinderen er later met plezier aan terugdenken.

 

Remco van Beek

Hallo, mijn naam is Remco van Beek. 

Ik ben de vader van Sofie en Sara, beide zitten ze in de middenbouw op de zevensprong. Zelf ben ik werkzaam als service adviseur bij Renault dealer Stam in Utrecht

Dit is mijn tweede jaar als OV lid. Het is leuk om al die betrokkenheid bij school te zien en daar een steentje aan bij te kunnen dragen. Met z’n allen maken we er een mooie tijd van.

 

Diana van der Werf (vertegenwoordiger team)

Diana is een rustige, geduldige juf die met veel liefde in de onderbouw werkt. Sinds 2008 is zij werkzaam op de Zevensprong. Diana bouwt haar onderwijs samen met de kinderen door met hen in gesprek te gaan.

Wanneer je bij haar binnenstapt zie je betrokkenheid en het enthousiasme dat zij los weet te maken in de groep. Diana denkt in oplossingen, wat je terugziet in de interactie met de kinderen.

 

Sophie Snaphaan

Sophie Snaphaan - de Zeeuw moeder van Bryan de Zeeuw. Getrouwd met Jan Paul de Zeeuw waar ik samen nog een zoon mee heb Jayden genaamd. Wij wonen dicht bij de Zevensprong in het mooie pittoreske Boskoop-city.

Als moeder ben ik er veel voor onze jongens en geniet van het moederschap. Vanaf schooljaar 2021-2022 ben ik lid van de Oudervereniging, wij maken er voor de kinderen graag een extra leuke schooltijd van met leuke activiteiten en feesten. Met plezier ben ik betrokken bij de school waar onze zoon op zit.

 

Wendy Slappendel

Mijn naam is Wendy Slappendel, moeder van 3 kinderen, waarvan er inmiddels 2 De Zevensprong al hebben verlaten. Sem zit in groep 6 en heeft het net als zijn zussen het erg naar zijn zin op school.

Ik loop al 13 jaar rond op De Zevensprong als ouder maar nu sinds afgelopen schooljaar, 2020/2021, als OV-lid. Ik heb dan ook nog niet veel kunnen doen, omdat we nog niet veel mogen/kunnen door Corona. Ondanks dat proberen we er nu als OV ook iets leuks voor alle kinderen te regelen.

 

Marieke Verweij

Marieke is sinds november 2021 woonachtig aan het randje van Hazerswoude-dorp. Ze heeft 3 zoons die vanaf dit schooljaar alledrie op de Zevensprong zitten: Maui (groep 1, Panters), Kenai (groep 2, Herten), en Denali (groep 5, Kangoeroes).

Marieke werkt als senior scientist bij een pharmaceutisch bedrijf in Leiden en heeft naast een drukke baan en 3 jochies, hond en poes, veel te veel hobbies. Ze houdt van SUPpen, hardlopen, kamperen, haken, knutselen, en, sinds ze aan randje Boskoop woont, tuinieren.

De oudste twee jongens zijn in januari 2022 op de Zevensprong gestart. Ze zijn geweldig ontvangen en hebben heel snel hun plekje gevonden. Ook Marieke en haar man Sjoerd hebben niets dan lof voor de Zevensprong. Nu ook de jongste is begonnen op school wilde Marieke graag haar steentje bijdragen aan het organiseren van activiteiten. Daarnaast lijkt het haar een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

 

Suzanne Schellingerhout

Suzanne is een geboren en getogen Boskoopse. Moeder van 4 kids, waarvan alleen de jongste nog op de basisschool, groep 2 bij de Panters.

Al ruim 20 jaar werkzaam in de wijkverpleging, wat ze met hart en ziel doet. Ook is ze regelmatig te vinden op het voetbalveld, nee niet voor de kinderen maar ze speelt zelf.

Altijd nauw betrokken geweest bij de basisschool van de kinderen in vele vormen: luizenmoeder, overblijfmoeder, biebmoeder enz en nu dan in de OV.

Back to top